Taakmaatjes

Taakmaatjes

Spelmateriaal voor het aanleren van taken

Taken zijn niet meer weg te denken uit de kleuterklas. Met de Taakmaatjes proberen we 26 verschillende taken aan te bieden op een manier die voor alle kleuters en kleuterscholen toegankelijk is: van losse kaartjes tot een digitale aanpak.

De kleuters taken geven in de klas heeft verschillende doelen m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. Het stimuleert de zelfstandigheid, de zelfredzaamheid en het verantwoordelijkheidsgevoel. De kleuters leren samen te werken, taken onderling te verdelen, ...

Door Taakmaatjes te gebruiken, oefenen de kleuters meteen ook verschillende executieve functies: planning en organisatie, werkgeheugen, emotieregulatie en veel meer.

Voor een leerkracht bieden de taken talloze observatiemogelijkheden, om zo een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling van de kleuters. De taken creëren ook kansen om bij te sturen en te ondersteunen waar nodig.

Inhoud

  • Taakkaartjes: voor elk van de 26 taken zijn er drie verschillende kaartjes beschikbaar: een foto van de taak, een tekening en een pictogram. Zo kunt u de kaartjes aanpassen aan het niveau van de kleuters.
  • Instructiefilmpjes: iedere taak kan getoond worden in een instructiefilmpje. Zo kunnen de kleuters zien hoe een taak op een goede manier wordt uitgevoerd.
  • Praatplaten: ze helpen om de taken bespreekbaar te maken. Op de voorkant staat een afbeelding van een klas waarin kleuters verschillende taken uitvoeren. Op de achterkant staan voorbeeldvragen die kunnen helpen tijdens het gesprek.
  • Spelletjes: twee educatieve spelletjes waarmee jullie de taken spelenderwijs ontdekken.

In de materialen hebben we rekening gehouden met de leeftijd van de kleuters, de motorische vaardigheden en de cognitieve ontwikkeling. Zo zijn er verschillende praatplaten en spelletjes voor de jongste en ouderste kleuters.

Taakmaatjes
Taakmaatjes
69,00 €

Specificaties

308999
9782808130288
14/09/2021
EDITIONS AVERBODE|ERASME S.A.
Wereldoriëntatie , Sociaal-emotionele vorming
1e kleuterklas , 2e kleuterklas , 3e kleuterklas
Leermiddel