Leeskriebel - Abonnement schooljaar 2023-2024

Leeskriebel - Abonnement schooljaar 2023-2024

Hét boekenabonnement voor het 3de en 4de leerjaar

Een boeiende mix van 10 spannende, gevoelige, historische en eigentijdse verhalen!

Van september tot en met juni iedere maand een tof leesboek in je brievenbus!

 • Kwalitatieve verhalen voor tragere én turbolezers
 • Een eerste ‘echt’ boek met minder plaatjes
 • Rijke variatie aan genres en thema’s
 • Extra: spelletjes en vragen bij het verhaal

 

THEMA'S:

 1. Momo, de kleine politiehond

  Yoko wil graag een hond. Zo’n stoere zoals een Duitse herder, een pitbull of een boxer. Maar in het asiel verliest hij zijn hart aan de kleine hond Momo. Momo is erg slim. Yoko’s oom wil hem opleiden tot politiehond. Maar kan Momo dat wel?

 2. Elena droomt doof

  Elena gaat naar een speciale school. Eentje voor dove en slechthorende kinderen. De juffen kennen gebarentaal. Ook Elena gebruikt gebaren op de speelplaats en in de klas. Soms denkt Elena dat ze in twee werelden leeft. Die van de doven en die van de nietdoven. Waarom leren horende mensen ook geen gebarentaal, vraagt het meisje zich af. Was heel de wereld maar doof, denkt ze ...

 3. Allemaal rechtop!

  Er was eens een koning die het liefst naar optochten en parades keek. Het maakte niet uit wie er voor hem marcheerde. Als ze maar rechtop liepen! Liefst kaarsrecht, alsof ze een bezemsteel hadden doorgeslikt.

  – Rechtop, luie donders! brulde de koning de hele dag.

  – Rechtop! Liggen doe je maar in je bed!

  De wil van de koning was wet.

 4. Vergeet het maar!

  Meester Dirk stelt een nieuw project voor in de klas. De leerlingen gaan brieven schrijven naar bejaarden die naar een dagcentrum vlak bij de school komen. De meeste gasten van het zorgcentrum vergeten vaak dingen, zelfs de meest evidente. Younes en Fien beginnen naar Jef te schrijven. Fien is zeer enthousiast. Younes is dat heel wat minder ...

 5. De bakwedstrijd

  Maxim, Micha en Mier volgen bakles bij een beroemde banketbakster. Ze zet de kinderen aan om deel te nemen aan een bakwedstrijd. Ook Tina, een klasgenoot van het trio doet mee. Erg aardig is ze niet, maar haar baksels zijn perfect! De kinderen schrijven zich in voor de wedstrijd. Wie gaat er met de hoofdprijs aan de haal?

 6. Maskers af!

  De mama van An-Sofie heeft met een wedstrijd een weekje Venetië gewonnen. In een viersterrenhotel, tijdens het carnaval! Het hele gezin heeft er heel veel zin in. Maar bij hun aankomst in het hotel blijkt dat er daar al verschillende diefstallen zijn gebeurd. An-Sofie voelt de speurneus in zichzelf ontwaken en gaat op onderzoek uit!

 7. Een vriend in de kast

  Elke avond ziet Nico de deur van zijn kamer dichtgaan. Telkens weer breekt hem het angstzweet uit. Want wat niemand weet, is dat er een boze geest verstopt zit in zijn nieuwe kleerkast.

  Het spook rammelt met de kleerhangers en jaagt Nico de stuipen op het lijf. Maar die nacht gaat de deur van de kleerkast open. En dan gebeurt er iets wat Nico nooit had verwacht ...

 8. Asteria

  “De kans is klein dat dit geluidsfragment de Aarde ooit bereikt. Toch wil ik mijn verhaal doen. Mijn naam is Rhea en ik ben tien jaar. Maar als jullie dit bericht ontvangen, is het bijna dertig jaar geleden dat ik met mijn vader aan boord ging van de Asteria II. Dat was in het jaar 2099. Drie dagen geleden werd ik wakker uit mijn cryo-slaap. In de dagen erna is er veel gebeurd. Ik zal je erover vertellen …”

 9. De dichtende dief

  In de Far West is een bijzondere bandiet aan het werk. Bij elke misdaad laat hij een gedichtje achter. Detective James Hume wordt er hoorndol van. Wie houdt de dichtende bandiet wel voor de gek?

 10. Een onvergetelijke vakantie

  ON-VER-GE-TELIJK! Dat is het doel van xx papa dit jaar. Een vakantie waarvan het hele gezin kan genieten. Maar eerst moet het gezin nog op de bestemming geraken: een idyllisch dorpje aan zee. En dat loopt niet meteen van een leien dakje! De benzine raakt op, de kleine wegen rijden niet gemakkelijk, ze komen heel wat dingen tegen …

  De vakantie zal zeker onvergetelijk zijn, maar op welke manier?

Leeskriebel - Abonnement schooljaar 2023-2024
Leeskriebel - Abonnement schooljaar 2023-2024
47,00 €

Specificaties

3e leerjaar , 4e leerjaar
Reekscover

Over deze reeks

Meer leesplezier begint hier!

Voor elke leeftijd een leuk leesabonnement.